Güvenilir Eller Gıda Güvenliği Online Eğitim projesinde hedefe doğru ilerliyor

Unilever Food Solutions ve Gıda Güvenliği Derneği iş birliğiyle hayata geçen ve sektörün önde gelen kurumlarının da destek verdiği, Türkiye’nin ilk ve tek en kapsamlı online eğitim programı olan Güvenilir Eller’in hedeflerine ulaşılmasında, Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) de önemli katkı sağlıyor. 

 Proje başlangıcında ‘ilk yılın sonunda 5 bin şefe ulaşmak’ şeklinde belirlenen hedef ilk yılında aşıldı. Türkiye genelinde 78 şehirden 18 bini aşan şef gıda güvenliği eğitimi sistemine kayıt olurken, 12 binden fazla şef ise Gıda Güvenliği Derneği onaylı sertifika almaya hak kazandı. 

Projeyle üç yılda 30.000 şefin gıda güvenliği eğitimini tamamlayarak sertifika almalarını sağlamak hedefleniyor. 

Türkiye çapında 375 üye işletmesi bulunan POYD ise hedefe ulaşılmasında önemli rol oynuyor. POYD Yönetim Kurulu Başkanı E. Hakan Duran, “Üyelerimiz kapsamında 9.000 kişilik mutfak personelinin 1.000’inin, projenin ilk yılında eğitimleri tamamlayarak, Gıda Güvenliği Derneği onaylı sertifikalarını almalarını sağlayacağımızı ortak imza töreninde açıklamıştık. Proje ortağı olarak belirlediğimiz hedeflerimize ulaşmak için çalışmaya devam ediyoruz. 


Amacımız açıkladığımız hedefleri aşarak Gıda Güvenliği Derneği onaylı sertifika alan mutfak personelimizin sayısının artmasını sağlamak…” dedi. 

Gıda Güvenliği Derneği tarafından içeriği oluşturulan ve her konu için farklı modüllerden oluşan online eğitim programıyla, şeflere gıda güvenliği konusunda temel bilgiler veriliyor. 

Gıdaların hazırlanmasından depolanmasına, hammaddelerin tüketim aşamasına kadar olan süreçte karşılaşılabilecek sorunlar ve çözüm önerileri paylaşılıyor. 

Eğitim programında, hijyenik uygulamalar ve sıcaklık kontrolü de dahil olmak üzere, tehlikeleri azaltmak ya da yok etmek için gerekli önlemler de inceleniyor. Beş modülden oluşan eğitimleri tamamlayan şeflere, Gıda Güvenliği Derneği onaylı isme özel sertifika ulaştırılıyor.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.