2017 Bursluluk Sınavı sonuçları açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 5, 6, 7, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıflara yönelik İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (PYBS) 10 Haziran 2017 tarihinde gerçekleştirilmişti. 

Sınava girerek sonuçları heyecanla beklemeye başlayan adaylar için bekleyiş sona erdi. MEB tarafından 2017 bursluluk sınavı sonuçları bugün açıklandı. Peki, 2017 bursluluk sınavı (PYBS) sonuçları nasıl öğrenilir? 

BURSLULUK SINAVI SONUÇLARI 2017 (PYBS SONUÇLARI) 
 MEB tarafından 10 Haziran'da yapılan 5, 6, 7, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıflara yönelik olarak İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (PYBS) sonuçları bugün açıklandı. 


Adaylar sınav sonuçlarını Milli Eğitim Bakanlığı'nın http://meb.gov.tr ve http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden öğrenebilecek. 

BURS ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILIYOR? 
PYBS bursu kazanan öğrencilerin bursları 3 ayda yatırılır. Senede 4 kez yatırılan PYBS bursu ilk olarak genellikle Eylül-Ekim aylarında yatırılır. 

Sonrasında öğrenciye yapılacak ödemeler Ekim, Ocak, Nisan ve Temmuz aylarında gerçekleştirilir. PYBS bursu sınavda alınan puanlara göre belirlenir.haberturk

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.