2.TEOG sınavı ne zaman tam kaç gün var?

Lise eğitimine devam edecek öğrenciler için en önemli sınavların başında gelen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı takvimi belirlendi.
Peki 2016 - 2017 eğitim öğretim yılı içinde TEOG sınavı ne zaman olacak? İşte yanıtı; 2017 Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavları Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) resmi internet sitesinde açıklanan 2017 yılı sınav uygulama takvimine göre, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) kapsamında düzenlenecek ikinci dönem merkezi ortak sınavlarının 26-27 Nisan 2017'de gerçekleştirileceği belirlendi. 
Ortak Sınavlar birinci gün oturumlarındaki dersler başlama saatleri, soru sayısı ve süreleri şöyle: 09.00 Türkçe 20 soru 40 dakika 10.10 Matematik 20 soru 40 dakika 11.20 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 20 soru 40 dakika  

Ortak Sınavlar ikincci gün oturumundaki dersler, başlama saatleri, soru sayısı ve süreleri şöyle: 
09.00 Fen Bilimleri 20 soru 40 dakika 10.10 T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 20 soru 40 dakika 11.20 Yabancı dil 20 soru 40 dakika 

TEOG SINAV SONUÇLARI NASIL DEĞERLENDİRİLİYOR? Ortak sınavlara katılacak olan öğrencilerin puanı tek puan türünde hesaplanacaktır. Her soru eşit ağırlığa sahip olacaktır. Her adayın cevap kâğıdı, optik okuyucuyla okutulacaktır. Her test için doğru cevap sayıları esas alınarak ham puanlar hesaplanacaktır. 
Yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir. Dönem puanı hesaplamasında kullanılacak olan sınav puanı; [(Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü ile hesaplanacaktır. 8’inci sınıfta her dönem için uygulanan ortak sınavlar sonucunda yapılan hesaplama ile o döneme ait ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı bulunur. 

Her iki dönem puanının aritmetik ortalaması; ağırlıklandırılmış ortak sınav puanını oluşturur ve yerleştirmeye esas puanda kullanılır. 

Salon görevlilerince kopya çektiği tespit edilen öğrencilerin, kopya sonucu iptal edilen o dersin sınavı puanla değerlendirilmez. Ancak dönem puanı ve ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamalarında sınav adedi tam olarak alınır. 

Engelinden veya başka bir sebepten dolayı herhangi bir dersten muaf olan öğrencilerin ortak sınav puanı, yıl sonu başarı puanı hesaplamasındaki usullere uygun olarak hesaplanacaktır. Tüm hesaplamalar virgülden sonra dört basamağa kadar yapılacaktır. Soru iptali olması durumunda ilgili soru o ders sınavına katılan bütün öğrenciler için doğru kabul edilerek değerlendirilecektir.haber7

Blogger tarafından desteklenmektedir.