MEMURLARIN KIYAFETLERİ ARTIK SERBEST OLACAK

Türkiye’de, eski dönemde yapılmış olan yeniliklerin kalıcı ve sağlam olması amacıyla kamu ile ilgili olan birçok alanda tek tip kıyafet zorunluluğu getirilmişti. 

Devlet kurumları, okullar gibi her yerde öğrencilerin ve öğretmenlerin uyması gereken bir kıyafet zorunluluğu bulunuyordu. Ancak günümüzde, böyle bir zorunluluğun pek fazla manası yok gibi görülüyor ki, Türkiye insanı bu duruma gerçekten uyum sağlamış vaziyette. 

Geçtiğimiz dönemlerde, eğitim kurumlarında getirilen zorunlulukların kaldırılmasının ardından şimdi de hükümet eliyle kamu kuruluşlarında çalışan personelin başındaki zorluklar kaldırılacak. Kumaş pantalon, sakal traşı gibi zorunluluklar ortadan kaldırılacak. 

Kamuda çalışan memur, rahat bir nefes alacak. Serbest kıyafet akımı, ilk olarak 2013 yılında Eğitim-Bir-Sen sendikasının teşebbüsüyle, öğretmenlerin okula serbest kılık kıyafet giderek giymesiyle ortaya çıkmıştı. 
Bunun ardından hükümet, öğrencilerin de kılık kıyafet düzeninde bir miktar değişikliğe gitmişti. Diğer sendikaların da bu akıma dahil olması ile birlikte sendika ile çalışan öğretmenler, görev yaptıkları okullarda serbest kıyafet giyebilmeye başladılar. 

Bu durumun ardından hükümet, şimdi de tüm memurlar için aynı kolaylığı sağlamak adına düğmeye bastı. Buna göre memurların kravat zorunluluğunun ortadan kalkması bekleniyor. Ayrıca saç ve sakal için de, belirli ölçüleri aşmaması kaydıysa müsade edilecek. 

Kadınlar için kumaş pantalon zorunluluğu kalkacak, dileyenler kot pantalonla da çalışmaya gelebilecek. Yapılacak yasa değişikliği ile memurlukta tek tip kıyafet düzeninin de ortadan kalkması bekleniyor.mebpersonelleri.net

Blogger tarafından desteklenmektedir.