ÖĞRETMEN ATAMA BAŞVURU SAYFASI AÇILDI

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB), 30 bin öğretmen kadrosu için yapacağı atama başvuruları başlıyor. Başvurular 8 Şubat 2016 tarihinde bitecek. 

MEB'e bağlı eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılanmasına yönelik ilk atama, yeniden atama, kurumlar arası yeniden atama ve milli sporcuların ataması kapsamında, 37 bin öğretmen kadrosu için 2-8 Şubat tarihleri arasında başvuru alınacak. 

 İlk kez ataması yapılacakların, 2015 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı'ndan 50 ve üzerinde puan almış olmaları gerekecek. Öğretmenliğe başvuru ve atama işlemleri elektronik ortamda gerçekleştirilecek. 

Elektronik başvuru sayfası "İlk atama", "Yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama" ve "Milli sporcuların ataması" şeklinde ayrı ayrı düzenlendi. Adaylar durumlarına uygun atama türünü seçmek suretiyle http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerindeki elektronik başvuru formunu kullanarak başvurularını yapacak. 

Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik (lise), fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil (Almanca, İngilizce), rehberlik ve sınıf öğretmenliği alanlarına başvuruda bulunacak adaylar, atanacakları alanda KPSSP121 puan türünden taban puan ve üzerinde puan almış olmaları kaydıyla başvurabilecek. 

Bunların dışındaki alanlara atanacakların başvurması için ise KPSSP10 puan türünde belirlenen taban puan ve üzerinde puan almış olmaları gerekecek. Mezuniyetleri birden fazla alana kaynak teşkil eden adaylar, atanabilecekleri alan için öngörülen KPSS sonucu esas alınmak üzere sadece bir alana başvuruda bulunabilecek. 

Adaylar, elektronik ortamda yaptıkları başvuruları ve bu başvurulara ilişkin elektronik başvuru formunun çıktısını, şahsen ya da noter aracılığıyla vekalet verecekleri kişiler tarafından il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerine onaylatacak. Başvurularda aslı ibraz edilen belgelerin birer örneği il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerince onaylanarak teslim alınarak, asılları adaylara geri verilecek. 

Atama sürecinin zamanında sonuçlandırılması bakımından başvuruların, başvurunun yapıldığı gün ya da başvurunun son gününe rastlayan gün hariç bir sonraki gün mesai saatleri içinde onaylatılması zorunlu olacak. Bu süre içerisinde onaylatılmayan başvurular geçersiz sayılacak. 

Adaylar durumlarına uygun atama çeşidini seçerek http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerindeki 'Elektronik Başvuru Formunu' kullanarak yapacak. İlk atama ve milli sporcuların atanması kapsamında aday öğretmen olarak atanacakların başvuruları iki aşamalı olarak alınacak. 

Adaylar, 2-8 Şubat'ta ilk başvuru kapsamında eğitim kurumu tercihi yapacak, ikinci aşamada ise 15-18 Şubat'ta yetiştirilmek üzere görev yapacakları illeri tercih edecek. Bilgisayar ortamında gerçekleştirilen atama sonuçları, atamaların yapıldığı tarihte bakanlığın http://ikgm.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacak. 

Öğretmen adayları dikkat öğretmen atama başvuru sayfası giriş nasıl yapılır? 
- Öğretmen atama kılavuzuna göre, açılan kontenjanlara başvurular iki aşamada yapılacaktır. Öncelikle açılan okul listesinin incelenmesi, tercih edilecek 40 okulun belirlenmesi gerekmektedir. 

- Daha sonra https://mebbis.meb.gov.tr/ adresinden siteme girilerek, elekronik başvuru formu açılacak. Burada, atama biçimi, alanı, mezun oldukları yükseköğretim programı, başvuruyu onaylatacakları il/ilçe ve adres bilgileri ile tercihler girilecektir. 

- Başvuruyu yapanlar, alacakları elektronik çıktısı aynı gün veya ertsei gün, elektronik başvuru formunda belirttikleri il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine onaylatacaktır. 
- İl/ilçe milli eğitim müdürlülerine gidilirken elektronik başvuru çıktısının yanı sıra istenen belgeler hazırlanmalıdır.  

Adaylar en fazla 40 tercih yapacak 
Aday öğretmenliğe veya öğretmenliğe atama başvurusunda bulunacaklar, en fazla 40 eğitim kurumunu tercih edebilecek. Adaylar tercih dışı seçenek olarak; 'tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum' veya 'tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum' seçeneklerinden birini mutlaka işaretleyecek. 

Tercihlerine atanamayan adaylardan 'tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum' seçeneğini işaretleyenler, ilan edilen kontenjanlardan boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak üzere değerlendirmeye alınacak. 

İlk atama ve milli sporcu kapsamında aday öğretmen olarak atanacaklar, birinci aşamada en fazla 40 eğitim kurumu, ikinci aşama başvurularında ise yetiştirilmek istedikleri en fazla 10 il tercihinde bulunacak. 

Atamalar, 11 Şubat'ta elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Aday öğretmenlerin yetiştirilmek üzere il emrine atamaları 19 Şubat'ta yapılacak, ildeki görev yerleri ise 25 Şubat'ta valiliklerce belirlenecek.  

Dikkat edilmesi gerekli hususlar:  
- 40 tercihi dışında, boşluk olması halinde boş kalan kadrolara atanmak isteyenler "Tercihlerim dışındaki eğitim kuramlarına atanmak istiyorum." seçeneklerinden birini seçmelidir. 

- Tercihleri il/ilçeye onaylattıktan sonra değişiklik yapılamayacaktır. Bu nedenle, il/ilçe onaylayana kadar mebsiseki tercihler değiştirilebilecektir. Ancak il/ilçe onaylamış olsa dahi, tercihler dışındaki dğer belgelerdeki düzeltmeler yapılabilecektir. 

- Elekronik ortamdan yapılan başvuruların, başvurunun yapıldığı gün ya da başvurunun son gününe rastlayan gün hariç bir sonraki gün mesai saatleri içinde başvuru bürolarına onaylatılması zorunludur.mebpersonelleri

Blogger tarafından desteklenmektedir.