10-12 YIL AYNI OKULDA GÖREV YAPAN ÖĞRETMENLER İL İÇİ ROTASYONA TABİ OLACAK

Öğretmene rotasyon uygulamasının da Meclis gündeminde olduğunu anımsatan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin,, Bakanlığın 800 binin üzerinde personeli olduğunu, geçen yıl 120 bin çalışanın yer değiştirme talebinde bulunduğunu söyledi. 

Bu kişilerin yer değiştirme talebini yerine getirmenin kolay olmadığını ifade eden Tekin, özellikle şehir merkezindeki okullarda yerleşik kadroların oluştuğunu, onlarca yıl aynı okulda çalışan öğretmenlerin bulunduğunu ifade etti. 

Taşradan merkeze gelmek isteyen, eş durumundan, sağlık ve öğrenim dolayısıyla yer değiştirmek isteyenlerin olduğunu hatırlatan Tekin, bu taleplerinin sağlanması için rotasyonu gündeme getirdiklerine işaret etti. 
Rotasyon il içi olacak MEB bünyesindeki öğretmenlerin hizmet süresine bağlı olarak yer değiştirme işlemlerinin yapacaklarını vurgulan Tekin, şunları kaydetti: "Bizim kimseyi rahatsız, tedirgin etmek gibi bir kaygımız yok. Ama bu insani talepleri yerine getirmek için kendimize bir alan açmak istiyoruz. 

Kimseyi bulunduğu şehirden başka bir şehirde öğretmenlik yapmaya zorlamıyoruz. Bulunduğu ilde, başka bir okulda öğretmenlik yapmasını istiyoruz. Henüz süreyi netleştirmedik ama 10 ya da 12 yıl aynı okulda çalışan bir öğretmen arkadaşımızın başka bir okulda çalışmasını isteyeceğiz. Bunlar tamamen elektronik ortamda olacak. 

MEB'in tüm personelinin yerleştirme işlemleri elektronik ortamda puanlamayla oluyor. Öğretmenlerimizin yerine elektronik ortamda puanlama esasına göre yeni kadrolar oluşacak. 

Öğretmenlerimizin bu konuda herhangi bir tedirginlik yaşamalarına gerek yok. Kesinlikle il içi, aynı ilde olacak ve 10-12 yıllık bir süre öngörüyoruz."haber7

Blogger tarafından desteklenmektedir.