DOĞA KOLEJİ, BU YIL ÖĞRENCİLERİNE TAMAMEN APPLE IOS VE MAC OS X ALTYAPI OTOMASYONU DESTEĞİYLE KULLANABİLECEKLERİ İPAD SİSTEMİ SAĞLIYOR.

14 Aralık’ta Doğa Koleji CEO’su Uğur Gazanker ve Bilkom CEO’su Cömert Varlık tarafından gerçekleştirilen bir basın lansmanıyla tanıtılan bu uygulamayı katılımcılar birebir test etme imkanı buldu.

‘İdeal Sınıf’ olarak adlandırılan akıllı sınıflarını Doğa Koleji, bir ilki gerçekleştirerek, Ocak ayında katılacağı, dünyanın en büyük eğitim teknolojileri etkinliği olan BETT Fuarı’nda da görücüye çıkaracak.

Yenilikçi yaklaşımları ve teknolojiye yatırımlarıyla eğitimde kalitesinden söz ettiren Doğa Koleji, teknoloji ve uzay konseptini bir araya getirerek eğitim kurumları arasında bir ilke daha imza attı. Bu yıl, Apple ve Promethan’ın teknolojik imkânlarıyla Avrupa’nın en gelişmiş okulu sıfatını kazanan Doğa Koleji Ataşehir Kampüsü, öğrencilerine tamamen Apple IOS ve Mac OS X altyapı otomasyonu desteğiyle kullanabilecekleri iPad sistemi sunuyor.

Bugün gerçekleşen lansman etkinliğinde, Doğa Koleji CEO’su Uğur Gazanker, Bilkom CEO’su Cömert Varlık, Doğa Koleji Eğitim Teknolojileri Koordinatörü Göksel Kesim ve okul öğrencilerinden oluşan Doğa Anadolu Lisesi Meclis Başkanları eşliğinde, basın mensuplarına bu sistemin eğitimde nasıl kullanıldığı uygulamalı olarak anlatıldı.

Apple sınıfını test eden basın mensupları daha sonra kampüsün uzay sınıfı gibi teknoloji ve uzay konseptini oluşturan birimlerini (uzay yolu uzay kütüphanesi, uzay mekiği, planetaryum, dijital kütüphane, simülasyon odası, uzay cafe, mucitler atölyesi, uzay sınıfı, uzay müzesi, bilim odaları) gezdi.

Türkiye’nin ilk Apple Training Center’ı olmaya aday...
Türkiye’de ilk defa, bir K12’de yetkili Apple Eğitim Merkezi (Training Center), Ataşehir Doğa Kampüsü’nde kuruldu. Ataşehir Doğa Koleji’nde öğrenciler, müfredatı Apple ve Doğa Koleji tarafından belirlenen dersleri, 24 iMac ve 24 Wacom tabletler ile alabiliyor.

Eğitimini başarıyla tamamlayan öğrenciler uluslararası geçerliliği olan sertifika ile ödüllendiriliyor. Bu eğitim, 3 ayda bir 10 kamu öğretmeninin eğitimine de katkıda bulunacak. Türkiye’nin tek ve ilk Apple Training Center’ı haline gelecek olan kampüs, dünya çapında bulunduğu her ülkede sadece bir tane olan “light-house” olarak anılan, Apple’ın teknoloji merkezli okulları arasına girmeye de aday.

Doğa Koleji’nin teknoloji sınıfı, BETT Show’daki ilk Türk eğitim kurumu olacak
‘Konsept Okul’ kavramını benimsediklerini anlatan Doğa Koleji CEO’su Uğur Gazanker, Ataşehir Teknoloji Kampüsü’nde başlayan ‘akıllı sınıf’ uygulamasnın, eğitim alanında bir ilki temsil ettiğinin altını çizdi.

Gazanker aynı zamanda söz konusu uygulamayı, Ocak ayında İngiltere’de düzenlenecek olan dünyanın en büyük eğitim ve eğitim teknolojileri fuarı olan BETT Show’da (British Educational Training and Technology Show), da dünyaya tanıtacak ilk Türk eğitim kurumu olmaktan heyecan duyduklarını ifade etti. Her yıl 600’den fazla üreticiye ve 30 binden fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapan BETT Show, 11-14 Ocak 2012 tarihleri arasında eğitim materyalleri ve eğitim teknolojileri konusunda lider kurumları ağırlayacak. Fuarda yer alan tek Türk markası olan Doğa Koleji ise, “İdeal Sınıf” konseptiyle yer alacak.

Eğitim alanındaki en kapsamlı Apple uygulamaları
Doğa Koleji, dünyanın bilişim lideri Apple işbirliği ile e-learning uygulamalarını velilerine sunarak Türkiye’nin eğitim alanındaki en kapsamlı Apple uygulamasını da başlattı.

Apple ürünleri aracılığıyla öğretmenler, veliler ve öğrenciler diledikleri her yerden eğitim ve öğretim verileri, ders notları ve sınav sonuçları gibi istedikleri her türlü bilgiye kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabiliyor.MİLLİYET

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.