“TOTAL EĞİTİME DESTEK PROJESİ”NİN YENİ DURAĞI ADANA KOZAN YENİ KÖY İLKÖĞRETİM OKULU OLDU

“Total Eğitime Destek Projesi”nin 2011 yılındaki önemli duraklarından biri Adana Yeniköy İlköğretim Okulu oldu. TOÇEV’in “Yaşasın Okulumuz” projesine destek veren Total’in katkılarıyla okulun renovasyonu tamamlanarak okul bambaşka bir çehreye kavuştu ve burada öğrenim gören çocuklarımıza sağlıklı ve çağdaş bir eğitim mekanı sağlandı.

2009 yılında yenilenen Antalya Çevreli Köyü İlköğretim Okulu ve 2010 yılında yenilenen Kahramanmaraş Kemalli Köyü İlkokulu’ndan sonra Yeniköy İlköğretim Okulu, “Yaşasın Okulumuz Projesi” kapsamında Total Oil Türkiye tarafından yenilenen üçüncü okul oldu.

Proje kapsamında, çatının onarılması, badana ve boyanın yenilenmesi, sınıfların yer karosu ile döşenmesi, kapıların yenilenmesi gibi okul binasının iç donanımı ile çalışmalar yapılırken aynı zamanda lojman binasının doğramaların PVC’ye çevrilmesi, elektrik tesisatının yenilenmesi gibi eksikleri de giderildi.

3 Kasım 2011 Perşembe günü gerçekleşen Adana Yeniköy İlköğretim Okulu’nun açılış törenine Total Oil Türkiye Genel Müdürü Olivier Chalvon-Demersay ve TOÇEV Yaşasın Okulumuz Proje Müdürü Dilek Ültanır’ın yanı sıra, Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili, İl Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Recai Argüç, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Toplantıda konuşma yapan Total Oil Türkiye Genel Müdürü Olivier Chalvon-Demersay:“ Total eğitim alanında birçok proje yürütüyor. Bir yanda Renault ile birlikte Sokakta İlk Adımlar projesi ile çocuklarımıza trafik eğitimi verirken diğer yanda Total Eğitime Destek projesi ile birçok okulumuzun eksiklerini gideriyoruz. Total Eğitime Destek Projemizin 2011 yılındaki bu önemli durağında Yeniköy İlköğretim Okulu’nun renovasyonunu yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu Antalya ve Kahramanmaraş’tan sonra TOÇEV ile renove ettiğimiz üçüncü okul oldu. Emeği geçen herkesi gönülden kutluyorum.“ dedi.

Konuşmaların ardından Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili ve TOÇEV Yaşasın Okulumuz Proje Müdürü Dilek Ültanır Total Oil Türkiye Genel Müdürü Olivier Chalvon-Demersay’e birer teşekkür plaketi sundular.

Faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde sürdürülebilir gelişim anlayışıyla toplumla bütünleşen Total’in Türkiye’de özellikle eğitim alanındaki faaliyetleri çeşitli projelerle yıllardır devam ediyor. Bu yaklaşımın son yıllarda kazandığı ivme ile Total Oil Türkiye “Total Eğitime Destek Projesi” kapsamında pek çok ildeki ilköğretim okulunun ihtiyaçlarını gideriyor.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.