Bağış adı altında kayıt parası alanlar 'anında açığa alınacak'

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, 2011-2012 eğitim öğretim yılında öğrenci velilerinden okula kayıt esnasında bağış adı altında herhangi bir ücret talep eden okul müdürlerinin ve bu konudan sorumlu tutulacak İlçe Mili Eğitim Müdürleri’nin anında açığa alınacağını ifade etti. Aydoğan, ayrıca ilkokul öğrencilerinin Ulusal Adres Veri Tabanı’ndaki adres ve nüfus bilgilerine göre okullara yerleştirildiğini ve bunun değiştirilmesinin söz konusu olmadığını belirtti.

Aydoğan, yaptığı açıklamada, İlköğretim okullarında kamuoyunun bilmediği bir şey olduğunu ifade ederek, "Bu yıl internetten kayıt diye bir şey var. Velilerin internetten hangi okula çocuğunun kaydı olduğunu bilme şansı var. Okullar açıldığında çocuğunu alıp ‘ben geldim’ demesi kayıt için yeterli" dedi.

Kayıt parası adı altında toplanılan bağış paraları konusunda okul müdürlerine bir ay içerisinde yaptıkları toplantıda buna izin vermeyeceklerini net bir şekilde ifade etiklerini söyleyen Aydoğan, "Önce dosya al denilerek veliden kayıt parası alınmayacak. Bağış adı altında her ne surette olursa olsun veliden kayıt parası alınmasına izin verilmeyecek" diye konuştu.

-SORUMLULAR AÇIĞA ALINACAK-
İlçe Milli Eğitim Müdürlerini Çarşamba günü toplayacaklarını söyleyen Aydoğan, "Velilerden kayıtta para talebi olduğuna dair duyum aldığımda, bununla ilgili bir yaptırımda İlçe Milli Eğitim Müdürleri’nin de sorumlu tutulacağını bildireceğim. Gönüllü gönülsüz kimseden para alınmayacak. Sorumluları anında açığa alırız. Bunu da açık açık İlçe Milli Eğitim Müdürlerine söylüyoruz. Okul müdürleri de açığa alınacak. Yasal olarak ne gerekiyorsa onu yaparız" dedi.

-KİM TALİMAT VERİRSE VERSİN İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİSİ YERLEŞTİRİLDİĞİ OKULDA OKUYACAK-
2011-2012 eğitim öğretim yılında birinci sınıflar için öğrenci kayıtları; Ulusal Adres Veri Tabanı’ndaki adres ve nüfus bilgileri esas alınarak kendilerine en yakın olan okullara yapılıyor. Aydoğan, öğrenci kayıtlarının internet üzerinden yapıldığını ve bunu değiştirmenin söz konusu olmadığını ifade etti. Aydoğan, vatandaşın hala eski alışkanlıklarıyla kendisini arayarak veya okul ilçe yetkililerini arayarak ricada bulunduklarını söyleyerek, "Bir kere kim talimat verirse versin sistem, öğrencinin başka okula yerleştirilmesini kabul etmez.

Bu öğrencinin başka okula kaydı mümkün değildir. Dolayısıyla insanlar artık bunu kabul etsin. Ben de diyelim ki yapmam ama talimat verdim. Bu şekilde bile mümkün değil. Hiç kimse bu konuda kimseye gitmesin bana da gelmesin" dedi.milliyet

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.