ÖZEL ÖĞRENCİ ETÜT EĞİTİM MERKEZLERİ YÖNETMELİĞİ DEĞİŞTİ

Özel öğrenci etüt eğitim merkezlerinde eğitim ve öğretim, yönetim, öğrenci kaydı, etüt çalışma süreleri ve işleyişle ilgili usul ve esasları belirleyen Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğrenci Etüt Eğitim Merkezleri Yönetmeliği, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

-Yönetmeliğe göre, etkinlikler, kurumlarda, etüdün yanı sıra programı valilikçe uygun görülen; halk oyunları ve çeşitli spor dalları, tiyatro, müzik, resim, heykel, oymacılık ve seramikçilik alanları, fotoğraf, projeksiyon ve sinema, koleksiyonculuk, sosyal ve fen bilimleri alanlarında inceleme ve araştırma, güzel konuşma ve yazma, kitap okuma gibi etkinliklerin birkaçı veya tamamı uygun yaş ve seviye grupları oluşturularak yapılacak.

-Öğrencilerin gezi, sinema, tiyatro, konferans, konser ve benzeri etkinliklerden yararlanmalarının da sağlanabileceği etüt eğitim merkezlerinde; özel dershane etkinlikleri kapsamında bulunan ve öğrencilerin bir üst öğrenime hazırlanması veya test uygulaması gibi etkinlikler yapılmayacak.

-Kurumlara ilköğretim okullarına devam eden öğrencilerin kayıtları yapabilecek. Kurumlarda, karma eğitim esas olacak.

-Kurumların hafta içi ve hafta sonu günlük çalışma faaliyetleri sabah saat 7’de başlayacak ve 22’de sona erecek. Kurumlarda, "sadece etkinliklerde görevlendirilen usta öğretici"ler de görev yapabilecek.

-Kurumlarda görev yapacak eğitim personelinden görevine devam edecekler için, sözleşmenin bitiminden en geç 30 gün önce çalışma izinlerinin uzatma onayı toplu olarak alınacak.

-Kurumlardaki eğitim personeli, diğer personel ve öğrencilerin kılık ve kıyafetlerinde ilgili mevzuat hükümleri uygulanacak. Ancak öğrencilerin forma ve benzeri tek tip kıyafet giymeleri zorunlu olmayacak.

Bu yönetmelikle, 22 Temmuz 2005 tarihli "Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğrenci Etüt Eğitim Merkezleri Yönetmeliği" yürürlükten kaldırıldı.milliyet

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.