Fen, Anadolu, sosyal bilimler liseleri ve bazı meslek liselerine 2.yerleştirme sonucu boş kalan kontenjanlar açıklandı.

Öğrenciler boş kontenjanlara göre bugünden itibaren ''tercihinde yükselme işlemi''ne başvurabilecek. Bu başvurular, 26 Ağustosa kadar alınacak ve sonuçlar 1 Eylül 2009 tarihinde ilan edilecek.

OYP'si 196 ve üstü puan olup daha önce tercih yapmış olan tüm öğrenciler ''tercihinde yükselme işlemi'' için talepte bulunabilecek.

Boş kontenjanlara göre ''tercihinde yükselme'' başvuruları öğrencinin mezun olduğu ilköğretim okulu müdürlüğünden yapılacak. Başvurunun bizzat öğrenci velisi tarafından ''Tercihinde Yükselme İşlemi Talep Dilekçesi'' doldurularak yapılması ve bunun okul müdürlüğünün elektronik ortamda onaylaması gerekiyor.

Tercihinde yükselme işlemine katılan öğrenciler, kayıtlı olduğu okuldan daha üst sıradaki tercihlerinde kontenjan olması durumunda bu okullara yükselebilecek. Tercihinde yükselemeyen öğrenci kayıtlı olduğu okuldaki yerini koruyabilecek, daha alt sıradaki okula düşmeyecek. Ancak, öğrencinin yerini koruyabilmesi için daha önce kazanmış olduğu okula mutlaka belirtilen tarihlerde kaydını yaptırmış olması gerekiyor.

Kayıtlı olduğu okulu tercihinde yükselme işlemi sonucunda yeniden kazanan öğrenci, bu okula tekrar kayıt yaptırmayacak, kaydı sistem tarafından doğrudan yapılacak. Ancak; veli tercihinde yükselme için talepte bulunduktan sonra okuldan kayıtla ilgili evrakını aldıysa, öğrencinin tercihinde yükselme sonucunda yeniden aynı okulu kazanması durumunda yeni kayıt yaptırması gerekecek.

Kayıtlı olduğu okuldan farklı bir okula tercihinde yükselme işlemi sonucunda kayıt hakkı kazanan öğrenci, en son kazandığı okula kaydını yaptırmak zorunda olacak.

Fen, Anadolu, sosyal bilimler liseleri ve bazı meslek liselerindeki BOŞ KONTENJANLARI buraya tıklayarak sorgulayabilirsiniz

haber7

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.