Sakarya Üniversitesi tarafından sunulan tezsiz yüksek lisans programları, bilişim teknolojileri alanında yetişmiş insan gücü üretiyor

Sakarya Üniversitesi tarafından sunulan, internet üzerinden tezsiz yüksek lisans programları, bilişim teknolojileri konusunda ülkemizdeki yetişmiş eleman sayısını artırmak için devam ediyor. Yeni yarıyılda da öğrenci almaya devam edecek olan bölümler arasında e-Mühendislik Yönetimi ve e-Bilişim Teknolojileri bölümleri bulunuyor.

e-Mühendislik Yönetimi

e-Mühendislik Yönetimi bölümü, bilişim teknolojilerinin her alanında bir ürünün, cihazın, yapının veya makinanın tasarımında, imalatında, yapımında, işletmesinde veya bakımında istenilen amaçları başarmak için mühendislerin, bilim adamlarının, tasarımcıların ve diğer teknik ve teknik olmayan personelin faaliyetlerini organize etmek, planlamak, yönetmek ve kontrol etmek olarak nitelendiriliyor. Dolayısıyla, mühendislik yeteneklerine bir de projelerin koordinasyonu ve hizmet alınan kişi ve yerlerin yönetimi ekleniyor. Bu nedenle, e-Mühendislik Yönetimi, mühendislik ve sosyal bilimler arasında kalan bir disiplin olarak nitelendiriliyor.

e-Bilişim Teknolojileri

Tezsiz internetten yüksek lisans kapsamındaki diğer bölüm olan e-Bilişim Teknolojileri, bilgisayar mühendisleri haricindeki mezunlara açık olan, öğrenim süreci sonrasında eğitimli bilişim uzmanı yetiştiren bir bölüm olarak karşımıza çıkıyor. Farklı disiplinlerden, özellikle de mühendislik fakültelerinden gelen öğrencilere, bilişim teknolojileri alanında yoğun eğitimler veriliyor ve ülkemizde bulunan yetişkin bilişim personeli açığının bu şekilde kapanması için kalifiye yönetici ve uzmanlar üretilmesi hedefleniyor.

Nasıl Başvurulur?

Sakarya Üniversitesi e-Mühendislik Yönetimi bölümü için ve e-Bilişim Teknolojileri bölümü için iki ayrı bilgilendirici site açmış durumda. Programlar hakkında ayrıntılı bilgi almak için Sakarya Üniversitesi, e-Mühendislik Yönetimi ve e-Bilişim Teknolojileri sayfalarına bakabilirsiniz, danışmanlara ulaşarak kafanıza takılan soruları iletebilirsiniz. shifdelete

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.