Kırıkkale'de 240 öğrencinin öğrenim gördüğü Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, mezunlarını işsiz bırakmıyor.

Mutfak, servis, pastacılık ve önbüro olmak üzere 4 dalda eğitim veren okuldan mezun olan öğrencilerin, özellikle turistik bölgelerde istihdam edildiği belirtildi.

Okul Müdürü Şevket Yurduseven, yiyecek- içecek hizmetleri ve konaklama-seyahat olmak üzere iki alanda eğitim verilidğini söyledi. Yurduseven, “Yöremizin, ülkemizin ve tüm dünya mutfağının yemeklerinin yapımı ile birlikte servisini öğrenen öğrencilerimiz, istek üzerine özel gün ve toplantılarda görevlendirilmektedir” dedi. Müdür Yurduseven, mezun verdikleri öğrencilerin özellikle turizm bölgeleri olmak üzere kısa sürede iş bulma imkanına da sahip olduklarını belirtti.

Kırıkkale Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri, Muharrem Ayı nedeniyle hazırladıkları aşureleri öğretmen ve öğrencilere ikram etti. Okul öğretmeni Hatice Altun, “Öğrencilerimizle birlikte aşure hazırladık. Bol miktarda insanlara enerji veren bir aşure hazırladık. Lezzetli ve geleneğimizi devam ettirmek adına” dedi.
2002 yılında okuldan mezun olan öğrencilerden Onur Baygın Antalya'da, Ersin Çayır ise, Bodrum'daki otellerde iş bulduklarını söyledi.milliyet egitim

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.