Açık lise daha erken bitirilebilecek

4 yıllık eğitim veren açık lise öğrencileri ise 2,5 yılda mezun olabilecek. Önümüzdeki günlerde Talim ve Terbiye Kurulu'nda görüşülüp Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in onayına sunulacak yönetmelik taslaklarına göre, açık ilköğretim ve lisede bir yılda iki yerine 'üç dönem' olacak. Açık ilköğretim için her dönem bir yıl anlamına gelecek ve bir yılda 3 yıllık eğitim yapılacak. Açık lisedeki 8 dönem ise 2,5 yılda tamamlanacak.

Zaman'a konuşan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yaşı ilerlemiş insanların daha kısa sürede açık ilköğretim ve liseyi bitirebilmesini istediklerini söyledi. Çelik, "Yaşı 30-40'ı bulmuş insanlara 'ilköğretimi bitirmek için 3 yıl daha bekle' veya 'liseyi 4 yıldan önce bitiremezsin' demek mantıklı değil. Sınavları geçebiliyorlarsa daha kısa sürede mezun olabilsinler istiyoruz." dedi.

Bu öğretim yılında 141 bin öğrencinin olduğu açık ilköğretim okulunun 2009-2010 öğretim yılı yeni kayıt işlemleri 2 Şubat-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. Açık ilköğretimdeki öğrencilerin yüzde 60'ı 21-30 yaş grubunda yer alırken, 60 yaşın üstünde bile öğrenciler bulunuyor. Yaş sınırlaması olmadan ilköğretim diploması olan herkesin başvurabildiği ve liseden ayrılanların da gidebildiği açık lisede ise 325 bin öğrenci 'aktif' olarak okuyor. Açık lisenin 9 Ocak'ta başlayan 2008-2009 öğretim yılı II. dönem yeni kayıt başvuruları ise 6 Şubat'ta sona erecek.zaman

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.