2009'da devlet 70 bin memur alacak

Yeni yılda devletin 70 bin memur alması bekleniyor. Aralık ayında yapılan "KPSS 2008/4 Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına Yerleştirme" için başvurular sona erdi. Bu çerçevede ortaöğretim, önlisans ve lisans mezunları için hemşireden güvenlik görevlisine, mühendisten avukata yaklaşık 23 bin memur alımı yapılacak.

Her ne kadar başvuruları geçmiş yılda yapılsa da, bu rakamı da 2009'a eklersek alınacak memur sayısı 100 bini bulacak.

35-40 BİN ÖĞRETMEN ATANACAK

Yeni yılda da en çok memur alımının öğretmen kadrolarında olacağı öngörülüyor. Öğretmen atamalarının önümüzdeki yıl 35-40 bine ulaşması bekleniyor. Öğretmenlik kadrolarına haziran-eylül döneminde atama yapılıyor. Ancak, bakanlıkça gerekli görüldüğü hallerde kadro imkânları ve ihtiyaç çerçevesinde bu dönem dışında da atama yapılabiliyor. Haziran ayında yapılacak Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın ardından bu yıl da yeni atamaların yapılması bekleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ekim ayında 13 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapmıştı. Bu yıl da şubat ayında sözleşmeli öğretmen ataması yapılacak. İhtiyaca göre yapılan bu atamaların yine aynı seviyede olması bekleniyor. İlk defa aday öğretmen olarak atanacaklar Kamu Personel Seçme Sınavı'na katılma şartıyla öğretmenliğe atanıyorlar. Özel öğretim okullarında görev yapanlardan; vakıf veya özel üniversitelerde görev yapanlardan bakanlığa bağlı resmeğitim kurumlarına aday öğretmen olarak ilk defa atanacaklar da Kamu Personel Seçme Sınavı'na katılma şartıyla öğretmenliğe atanıyorlar.

YURTDIŞINA OKUTMAN

Bu arada MEB, 37 ülkeye okutman görevlendirmek için seçme sınavı yapacak. Sınava yükseköğretim kurumlarında veya bakanlıkta çalışan personel başvurabilecek. Başvuruda bulanacak adayların en az beş yıl devlet üniversitelerinde öğretim elemanı veya Milli Eğitim Bakanlığı'nda öğretmen olarak görev yapmış olması gerekiyor.

Sınavla bine yakın öğretmenin yurtdışına okutman olarak atanması bekleniyor. Bu okutmanlar, Dışişleri Bakanlığı'ndan gelen talepler doğrultusunda, 2009-2010 eğitim-öğretim yılı ve daha sonraki yıllarda yurtdışında bulunan üniversitelerin Türkoloji kürsüleri ile yurtdışı temsilcilikleri nezdindeki Türk kültür merkezlerinde görevlendirilecekler. Adayların son üç yıl içinde içinde her yıl en az iyi derecede sicil alması, disiplin cezalarının affı kanunuyla affedilenler hariç son on yılda uyarma ve kınama cezaları dışında disiplin cezası almamış olması gerekiyor. Adaylarda üniversitelerin Türk Dili ve Edebiyatı/Türkçe, yabancı dil (İngilizce, Almanca, Fransızca, Arapça, Flamanca, Rusça, Farsça, İtalyanca, Portekizce, Lehçe, Slav dilleri veya hizmetin gerektirdiği diğer yabancı dillerin filoloji, dil ve edebiyat, mütercim-tercümanlık, yabancı dil öğretmenliği) bölümlerinin birinden mezun olması şartı aranıyor.

Öğretmenlerin 23 Ocak 2009 tarihine kadar il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine müracaatta bulunması gerekiyor. Üniversitelerde görevli öğretim görevlileri/üyeleri ise başvurularını ilgili daire amirliğine yapacaklar. Ayrıca bakanlık Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'nün 0312 413 16 89 ve 413 17 00 numaralı telefonlarından bilgi alınabilir.

ÜNİVERSİTELERE PROFESÖR

Yükseköğretim kurumlarına da bu yıl içinde 7-8 bin öğretim üyesi/görevlisi ve memur alınması bekleniyor. 17 üniversitede bu ay sonuna kadar ilk öğretim üyesi alımları yapılacak. Bu çerçevede Bartın Üniversitesi'ne iki doçent; Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü'ne bir profesör, üç doçent; Nevşehir Üniversitesi'ne 6 yardımcı doçent; Ankara Üniversitesi'ne 3
profesör, 2 doçent ve 4 yardımcı doçent; Kastamonu Üniversitesi'ne 2 profesör, 4 doçent ve 10 yardımcı doçent; Hacettepe Üniversitesi'ne bir profesör, 3 doçent ve bir yardımcı doçent; Bingöl Üniversitesi'ne 2 uzman; Erciyes Üniversitesi'ne bir profesör ve 20 yardımcı doçent; Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'ne 4 profesör, 9 doçent ve 16 yardımcı doçent alınacak.

Ayrıca Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ne bir öğretim görevlisi, 22 araştırma görevlisi ve bir okutman; MuğlaÜniversitesi'ne 3 doçent; Kırklareli Üniversitesi'ne 13 profesör ve 15 doçent; Namık Kemal Üniversitesi'ne 4 profesör, 6 doçent ve 25 yardımcı doçent; Boğaziçi Üniversitesi'ne 9 öğretim görevlisi, 6 araştırma görevlisi ve 4 okutman; Hakkari Üniversitesi'ne 15 öğretim görevlisi, 12 okutman ve 4 uzman; Çukurova Üniversitesi'ne 2 araştırma görevlisi ve 2 uzman; Hacettepe Üniversitesi'ne ise 9 öğretim görevlisi ve 6 araştırma görevlisi alınacak.
İlgili üniversitelerin internet sitelerinden başvuru şartlarına ilişkin detaylı bilgi alınabilir.

15 BİN POLİS ALINACAK

Eğitim kadrosundan sonra en yüksek memur alımı emniyet teşkilatında olacak. Emniyet teşkilatı yeni yılda 15 bin polis alacak. Bunların 8 bin 500'ü üniversite mezunlarından seçilecek. Yıl içinde ihtiyaca göre yapılacak alımların özellikle KPSS sınavının ardından sonbahara doğru yapılması bekleniyor.

Bu arada Emniyet Genel Müdürlüğü, 7'nci dönem polis meslek eğitimiyle 40'ı kadın toplam bin 40 polis alacak. Adaylar başvurularını ikamet ettikleri illerin emniyet müdürlüklerine 12-23 Ocak arasında yapabilecek. Polis adayları, belgeleriyle 23 Ocak Cuma günü saat 17'ye kadar şahsen başvurabilecek.

Eksik belge, posta yolu veya başvuru zamanı geçtikten sonra yapılan müracaatlar ise kabul edilmeyecek. Polis meslek eğitimlerinin 7'nci dönemi 22 Haziran 2009'da başlatılacak. Eğitime, 2007 ve 2008 Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSSP3) birinden 60 ve üzerinde puan alan ve an az dört yıllık yükseköğretim kurumlarından veya bunlara denkliği kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar başvurabilecek. Eğitimlere bin erkek, 40 kadın olmak üzere toplam bin 40 asil aday, bu miktarların yüzde 30'u kadar yedek aday alınacak.

ASKER OLACAKLARA FIRSAT

Jandarma Genel Komutanlığı, sözleşmeli subay ve sözleşmeli bayan astsubay alacak. Adaylar başvurularını 1 Şubat-1 Nisan arasında yapabilecek. Jandarma muhabere, istihkam, ordu onatım, levazım, maliye, mühendislik (elektronik), mühendis (bilgi sistemleri) sınıfları için erkek adaylar; diş tabibi, eczacı ve öğretmen (hukuk) sınıfları içinse erkek ve bayan adaylar başvurabilecek.

Lisans programlarından mezun olanların 27 yaşını (1 Şubat 1982 ve sonra doğanlar),lisansüstü öğrenimini tamamlamış olanların ise 32 yaşını (1 Şubat 1977 ve sonra doğanlar) doldurmamış olması gerekiyor. Başvurular için adaylar www.jandarma.tsk.tr internet adresinden müracaat edecek. Başvurusu kabul edilerek aday kaydı yapılanların isimleri ile sınav tarihleri ve yerlerine ilişkin bilgiler 20 Nisan'dan itibaren aynı internet adresinden duyurulacak.

Sınavlar yazılı, ön sağlık muayene ve fiziki kabiliyet değerlendirme testi ve mülakat şeklinde üç aşamalı yapılacak. Yazılı sınav, 16 Mayıs'ta Ankara'da gerçekleştirilecek. Adaylar, sağlık ve fiziki kabiliyet değerlendirme testlerine ise 30 Mayıs'ta Beytepe'deki Jandarma Okullar Komutanlığı'nda alınacak. Mülakatlar 2-3 Haziran'da Anıttepe'deki Korgeneral Naci Tınaz Kışlası'nda yapılacak.

Sözleşmeli astsubaylık için başvuracak bayan adayların 24 yaşını (1 Şubat 1985 ve sonra doğanlar) aşmaması gerekiyor. 17 Mayısta Ankara'da sınava alınacak olan adaylar, 31 Mayısta Jandarma Okullar Komutanlığı'nda ön sağlık muayene ve fiziki kabiliyet testlerine, 4-5 Haziran'da da Korgeneral Naci Tınaz Kışlası'nda mülakat sınavına tabi tutulacak. Jandarma sınıfında 40, bando sınıfında 2 olmak üzere toplam 42 sözleşmeli astsubay (bayan) alınacak.

TANK ŞOFÖRÜ VEYA KOMANDO

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın tank şoförü ve istihkam sınıfı uzman erbaş ihtiyacını karşılamak amacıyla, en az lise ve dengi okul mezunu, halen askerlik hizmetini yapmakta olan veya başvuru tarihi itibariyle terhisinden 3 yıl süre geçmemiş olan adaylar arasından sınavla uzman erbaş statüsünde personel alınacak. Başvurular www.kkk.tsk.mil.tr internet adresinden yapılacak. Fiziki şartların önem taşıdığı başvuru koşulları bu adresten öğrenilebilir. Yazılı sınav, 25 Ocak 2009 saat 11'de başvuru sayısına göre merkezi olarak Ankara sınav merkezinde (tek merkez) veya Adana, Ankara, Balıkesir, Çorlu, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, İzmir, Konya, Kayseri, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (Girne) yapılacak. Yazılı sınavda başarılı olan adayların Ön Sağlık, Fiziki Kabiliyet Yeterlilik Testleri (FKYT) 10-28 Şubat 2009 tarihleri arasında Etimesgut Ankara'da, mülakatları ise 11 Şubat-2 Mart 2009 tarihleri arasında Kara KuvvetleriPersonel Temin Merkezi Komutanlığı Cebeci Ankara adresinde yapılacak. Jandarma Genel Komutanlığı ayrıca, bağlı birliklerinde istihdam edilmek üzere komando branşında uzman erbaş alacak.

En az 8 yıllık ilköğretim/ortaokul veya dengi okul mezunu olma şartının arandığı başvurular için 26 yaşından gün almamış olmak gerekiyor. Ayrıca özel asayiş branşında acemi eğitimini tamamlayarak muvazzaf askerlik hizmetini Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Tunceli, Van, Batman, Ağrı, Kars, Ardahan, Iğdır, Hatay, Erzincan, Erzurum, Tokat, Elazığ, Malatya, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Sivas, Adıyaman, Gaziantep, Kilis illerinden birinde tamamlamış olmak şart koşuluyor.

Adaylar, www.jandarma.tsk.tr adresini inceleyerek, istenen belgeleri eksiksiz olarak PTT/kargoyla veya şahsen en geç 2 Şubat 2009 günü mesai bitimine kadar J.Okullar K.lığı Uzman Erbaş Kayıt-Kabul Komisyon Başkanlığı 06835 Beytepe Ankara adresine ulaştıracaklar.

Yazılı sınav 21 Şubat 2009 tarihinde yapılacak. Başarılı olan adaylar 22-27 Şubat 2009 tarihleri arasında ön sağlık, fiziki kabiliyet ve değerlendirme testi ile mülakat sınavına tabi tutulacaklar.

EKONOMİYE UZMAN ARANIYOR

Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü'nce taşra teşkilatında boş bulunan 80 adet muhasebe denetmen yardımcısı kadrosuna atama yapılmak üzere 21 Şubat 2009'da Ankara'da giriş sınavı yapılacak. Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) KPSSP 43 puan türünden 75 ve üzerinde puan alan; üniversitelerin en az dört yıllık lisans öğrenimi veren siyasal bilgiler, hukuk, iktisat, işletme ile iktisadi ve idari bilimler fakültelerini veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurtiçi veya yurtdışındaki öğrenim kurumlarından birini bitiren ve sınav tarihinde 30 yaşını doldurmamış olanlar başvuruda bulunabilecekler. Adaylar başvurularını, . muhasebat.gov.tr/basvuru/ internet adresinde yer alan iş talep formunu elektronik ortamda fotoğraf da ekleyerek doldurmak suretiyle 23 Ocak 2009 tarihi mesai bitimine kadar Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü Yer Değiştirmeye Tabi
Personel Şubesi 2. Kat Dikmen Caddesi Kara Harp Okulu Kavşağı Dikmen Ankara adresine şahsen veya postayla yapabilecekler.

MALİYE ALIMI SÜRDÜRECEK

Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nce taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 150 adet milli emlak uzman yardımcılığı kadrosuna atama yapılacak. Bu doğrultuda 14 Mart 2009'da Ankara'da bir giriş sınavı yapılacak.

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Puan No: KPSSP:42 bölümünden 70 ve daha yüksek puan almış olan; üniversitelerin en az dört yıllık lisans öğrenimi veren siyasal bilgiler, hukuk, iktisat, işletme ile iktisadi ve idari bilimler fakültelerini veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurtiçi veya yurtdışındaki öğrenim kurumlarından birini bitiren ve sınav tarihinde 30 yaşını doldurmamış olanlar başvuruda bulunabilecekler.

Başvurular, 26 Ocak 2009'dan itibaren en geç 13 Şubat 2009 tarihi mesai bitimine kadar, istenilen belgelerle birlikte, Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü İlkadım Cad. Dikmen Yolu Kara Harp Okulu Kavşağı Dikİşsizlerin men Ankara adresine şahsen veya postayla yapılabilir. İş talep formu, il defterdarlık milli emlak müdürlüklerinden veya internet üzerinden "www.milliemlak.gov.tr" adresinden temin edilebilir.

Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanları Kurulu Başkanlığı'nca da 14-15 Şubat 2009 tarihlerinde Ankara ve İstanbul'da hesap uzman yardımcılığı giriş sınavı yapılacak. "Kamu Personel Seçme Sınavı KPSSP54" bölümünden 80 ve daha üzeri puan alanlar 23 Ocak 2009 tarihine kadar başvurabilecekler.

Sınava giriş şartlarını ve sınav konularını gösteren broşür ve "Giriş Sınavı Başvuru Belgesi", Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanları Kurulu Başkanlığı Dikmen Caddesi Yeni Hizmet Binası Kat: 3 Ankara; Hesap Uzmanları Kurulu Ankara Grup Başkanlığı Atatürk Bulvarı No: 73 Kızılay Ankara; Hesap Uzmanları Kurulu İstanbul Grup Başkanlığı Necatibey Cad. No: 59 Karaköy İstanbul; Hesap Uzmanları Kurulu İzmir Grup Başkanlığı 1377 Sok. No:1 Kültür İşhanı Kat: 5 İzmir adreslerinden veya internet aracılığıyla www.huk.gov.tr ve www.maliye.gov.tr adreslerinden temin edilebilir. Sınava katılabilmek için isteklilerin, gerekli belgelerle birlikte 23 Ocak 2009 Cuma günü mesai saati sonuna kadar Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanları Kurulu Başkanlığı'na bizzat veya postayla başvurmaları gerekiyor.

DPT VE TÜRMOB SINAV AÇIYOR

Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı steşarlığı da planlama uzman yardımcısı alımı için giriş sınavı yapacak. 32 adet kadro için başvuracak adaylarının doğum tarihinin 1 Ocak 1979 ve sonrası olması gerekiyor.

KPSS'de aldığı puanlara göre sınava katılmaya hak kazandığı tespit edilen adayların listesi 13 Şubat 2009 gününden itibaren www.dpt.gov.tr internet adresinde yayınlanacak. İsteyenler DPT Müsteşarlığı'ndan da bizzat öğrenebilecekler. Sınava gireceklerin, www.dpt.gov.tr internet adresinden veya Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı, Personel Dairesi Başkanlığı, Necatibey Cad. No: 108, 06100 Ankara adresinden alacakları başvuru formunu doldurduktan sonra istenilen belgelerle başvurmaları gerekiyor. Yazılı sınav 22 Şubat 2009'da yapılacak.
Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği de 14-15 Mart 2009 tarihlerinde Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde serbest muhasebeci mali müşavirlik sınavları yapılacak.

Bu sınava, stajını tamamlayan serbest muhasebeci mali müşavir aday meslek mensupları (stajyer), serbest muhasebeci ruhsatlı olanlar ve yasanın 6'ncı maddesine göre hizmetlerini stajdan saydıran adaylar katılacak. Sınavın yapılacağı yerler ve sınav programı illerde bulunan Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ve www.tesmer.org.tr internet adresi aracılığıyla duyurulacak.

SGK VE THY DE ELEMAN ALACAK

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), bu yıl 2 bin personel almayı planlıyor. Bu personelin özellikle Şırnak, Bitlis, Batman ve Siirt illerinde yoğunlaşması bekleniyor. Türk Hava Yolları da kabin memuru alacak. Adaylarda en az lise mezunu olmanın yanı sıra Almanca, Arapça, Bulgarca, Çince, Danca (Danimarka), Farsça, Flemenkçe, Fransızca, Gürcüce, Hintçe, Flamanca (Hollanda), İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Rumence, Ukraynaca, Portekizce, Rusça, Sırpça, Yunanca dillerinden en az birini ve İngilizce bilme şartı aranıyor. İstanbul ve Ankara ilinde ikamet etmeyi kabul etmek ve başvuru tarihi itibariyle 1 Ocak 1973 ile 31 Aralık 1989 tarihleri arası doğumlu olmak da aranan şartlar arasında. Başvurular internet üzerinden yapılacak.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürlüğü de merkez teşkilatlarında görevlendirmek üzere toplam 27 teknisyen, elektrikçi, kaynakçı, makinist yardımcısı, kule ve sondaj işçisi ile elektrikelektronik ve enstrüman teknisyeni alacak. TPAO Genel Müdürlüğü'nce istihdamı öngörülen 2 sistem operatörü, 2 laborant kimya teknisyeni, 1 kaynakçı, 2 elektrikçi, 4 makinist yardımcısı, 7 kule işçisi, 4 sondaj işçisi, 2 elektrik-elektronik teknisyeni ve 3 enstrüman teknisyeni Ankara'da ihtiyaç duyulan birimlerde görevlendirilecek. Kurum duyurusuna göre, 2008 yılı KPSS sınavına katılan lise ve dengi okul mezunları ile lisans mezunlarından en az 60 ve üzeri puan alan adaylar başvurabilecek. İş başvuruları herhangi bir İşkur Şube Müdürlüğü'nden veya internet üzerinden yapılabilecek.

BELEDİYELER DE MEMUR ALIYOR

Yerel seçimlerle birlikte mahalli idarelerin alımlarını da takip etmek gerekiyor. Bu alanda da ciddi sayıda eleman alınacağı belirtiliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin ilanı bu konuda en taze örneklerden biri... Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 50 zabıta ve 200 itfaiye memuru alacak. Zabıta ve itfaiye memurluğu için müracaatlar 9-13 Mart 2009 tarihlerine kadar yapılacak. İtfaiye memurluğu sınavı 4-15 Mayıs, zabıta memurluğu sınavı ise 18-20 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Adayların belediyeye başvuru yapabilmeleri için KPSS'den en az 50 puan almaları gerekiyor. Zabıta için başvuracak adayların 25, itfaiye için başvuracak adaylarınsa 30 yaşını aşmamaları şart.Sabah

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.