Özel Dershaneler 2009-2010 eğitim-öğretim yılında zamsız öğrenci alacak

Özel Dershaneler Birliği Derneği Başkanı Faruk Köprülü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dershanelerin gelecek yılın ön kayıtlarına başladığını belirterek, bu dönemde kayıt yaptıran velilerin yüzde 25'e varan indirimlerden yararlanabildiğini kaydetti.

Bir dershanenin yıllık planını 500-600 ders saati olarak yaptığını belirten Köprülü, buna bağlı olarak ortalama 20 kişilik ÖSS hazırlık sınıfında bir ders saati ücretinin 5 YTL olduğunu ifade etti.

Köprülü, toplam 2 bin 500 ile 3 bin YTL'yi bulan ücretlerin gelecek yıl artırılmayacağını belirterek, ''Küresel mali krizin olumsuz etkilerini çoğu sektör gibi biz de hissediyoruz ve zorlanıyoruz. Ancak velilerin bütçelerine destek olmak adına, maliyetler artmasına rağmen ücretlerde artış olmayacak. Ayrıca ön kayıt yaptıran vatandaşlar da mayısta kesin kayıt yaptırırken ücret indirimi şansı elde edecek'' diye konuştu.

-ÜCRETSİZ KAYIT FIRSATI-

Faruk Köprülü, dershanelerin gelecek aydan itibaren çeşitli sınıflar için seviye belirleme sınavları yapmaya başlayacağını, bu sınavlarda dereceye giren öğrencilerin ücretsiz kayıt yaptırma hakkı kazanacağını söyledi.

Dereceye giren öğrenciler için ücretlerde farklı oranlarda indirim yapılacağını belirten Köprülü, ''Öğrenciler dershanelerin açtığı sınavlara katılarak hem seviyelerini ölçmüş olur hem de elde edecekleri derecelerle ailelerinin bütçelerine katkıda bulunur'' dedi.haber7

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.