Visa Europe Türkiye çapındaki TEGV Eğitim Parkları ve Öğrenim Birimleri’ne yılbaşında 1.000 adet kitap hediye ediyor

Visa Europe, eğitimin ve bilgiye ulaşmanın temelinin “okumak” olduğu bilinciyle, bu yılbaşı iş ortakları adına Türkiye çapındaki TEGV Eğitim Parkları ve Öğrenim Birimleri’ne 1.000 adet kitap hediye ediyor.

Visa Europe, böylece, “Renkli Ufuklar” projesi kapsamında eğitim alan öğrencileri, okumaya özendirecek ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunacak öykü, masal ve şiir kitaplarıyla buluşturmuş olacak.

Çocukların hayal gücünü geliştirmek ve bakış açılarını zenginleştirmek amacıyla, kitap seçimi yapılırken, La Fontaine’in masallarından Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın şiirlerine kadar uzanan geniş bir yelpaze değerlendirildi.

Visa Europe, “Renkli Ufuklar” Projesi

“Renkli Ufuklar” sosyal sorumluluk projesi, TEGV’in 34 ilde bulunan Eğitim Parkları ve Öğrenim Birimleri’nde, formal eğitime destek olarak verilen eğitim programlarını kapsıyor. İki ayrı program aracılığıyla sürdürülen eğitimlerde, çocukların zihinsel becerileri geliştirilerek, sorgulayan, farklı bakış açılarıyla düşünebilen ve kendi kararlarını alabilen, kendi yeteneklerinin ve mesleklerin bilincinde olarak kariyerini planlayabilen çocukların yetişmesi amaçlanıyor.

Visa Europe’un Türkiye’de 23 üye bankayla birlikte yürüttüğü bu çaptaki ilk proje olan “Renkli Ufuklar”da bugüne kadar 30 bin çocuğa eğitim verildi. Visa Europe, 2009 yılında da Türkiye’de eğitim ve bilgiye ihtiyacı olan 20 bin çocuğa daha ulaşmayı hedefliyor.milliyet egıtım

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.